top of page

Ofte stilte spørsmål til bestyrinnen

IMG_20220508_081552_290_edited.jpg
20220315_113905.jpg
20220606_140752_edited.jpg

Hvem passer Mysteriehuset for? 

 

Mysteriehuset passer perfekt for grupper på 2-12 personer som har lyst til å  løse mysterier og artige utfordringer. Vær oppmerksom på at dersom man ønsker å  overnatte er det kun plass til 8 personer, fordelt på 3 unike soverom. Glimrende for deg og kjæresten,  vennegjengen, flergenerasjonsfamilien, det kreative utdrikningslaget  eller teamet på jobben.  Dersom man er en stor gruppe anbefales mysteriet hvor man deles inn i tre team; Team Bein, Team Brain & Team Fua.

 

Hvor vanskelig og hvor lang tid tar det å løse mysteriet?

Dere kan velge mellom to vanskelighetsgrader, gi beskjed hva dere ønsker ved booking. Det vanskelige mysteriet passer nok best dersom man har prøvd seg på escaperoom tidligere.

Det ligger en hint-og løsningsbok fremme som gjør at man kan tilpasse tidsbruken litt selv, men erfaring viser at arvingen har brukt mellom 2,5 -8 timer. (På dagtid har man kun 4 timer til rådighet).

Det er lagt opp til at man også kan få tid til å sitte og kose seg inne eller ute på terrassen, kanskje gå ut for en matbit eller bestille takeaway og likevel få tid til å rusle rundt og utforske vakre Lillesand. 

 

Passer Mysteriehuset for barn?

 

Ja, barn i alle aldre storkoser seg med mysteriet! Selvsagt ifølge med voksne. Små barn elsker å utforske, lete og leke i huset, men selve oppgavene og gåtene  i seg selv er nok såpass vanskelige at de passer best for barn fra 10-12 årsalderen og oppover.  Basert på alle tilbakemeldinger så er Mysteriehus perfekt for flergenerasjonsfamilien, her er det nok av gåter  til alle!

 

Hva slags fasiliteter er det i huset?

 

Mysteriehuset må oppleves og det er derfor ikke greit å røpe for mye, MEN: 

3 særegne soverom ferdig oppredd og med myke håndklær lagt frem; Smaragdrommet er et rom med dobbeltseng 180X200,  Solrommet har familiekøye 120x210/90x210 og  Vevrommet har familiekøye 120x200/90x200. Kjøleskap med drikke, vannkoker og oppvaskmaskin, bestikk og servise. Kaffe og te tilgjengelig. Lillesands minste dusj og et toalett på deling for hele kohorten.  Terrasse og oppholdsrom,  og ikke minst- et ukjent antall skjulte rom! Grandonkel Reinert hadde nok behov for litt fred fra Bestyrerinnen, og det er ikke sikkert at selv Reinert visste hvor mange værelser huset rommer…Trapp, men dessverre ikke heis.

Dere har hele huset for dere selv og får egen nøkkel fra Etaten.

Kan man ha med medbrakt mat og drikke? 

Ja det er en god ide! Men husk at det ikke er kokemuligheter i huset. Eller hva med å hente seg inn litt takeaway fra en av byens mange gode steder. Ekstra stas er det kanskje å ta seg en pause underveis for en matbit ute på byen. Reastaurantene ligger bare et par minutter unna. Bestyrerinnen hjelper gjerne med å bestille bord på enten "Strandhaven" eller "Hos Oss", begge med utsøkt mat og beliggenhet ved havet.  

Er kjæledyr tillatt?

 

Hunder er hjertelig velkomne, men ikke oppi senger og møbler selvsagt! Mange nyter utkikksposten fra terassen hvor det er god oversikt over folkelivet.

Blir vi innelåst og må klare oppdraget på en bestemt tid?

 

Dere blir ikke innelåst og får  egen nøkkel som gir dere god anledning til å  ta pauser i mysterieløsningen  for å utforske Lillesands restauranter og vakre gater.

For overnattingsgjester er det innsjekk etter kl.15 og utsjekk før kl.11 dagen etter. 

For dagsbesøk gjelder tidsrommene kl.13-17 eller kl.19-23.

 

Er dette Norges eneste Mysteriehus?

 

Ja!!!  Mysteriehus er et helt unikt  EscapeRoom uten et heseblesende tidspress, og man kan overnatte i huset eller være der i mange timer for virkelig nyte opplevelsen sammen med ditt følge. Historien er inspirert av virkelige hendelser på Agder. 

.Mysteriehus ble i 2024 kåret til Årets nykommer i reiselivsbransjen på Sørlandet for et revolusjonerende konsept, og har fått fantastiske tilbakemeldinger fra storfamilier, vennegjenger, kjærestepar og arbeidskolleger. Mysteriehus har også fått utmerkelsen Travellers choice av TripAdvisor.

 

Er det mulighet for parkering?

Det er en offentlig parkeringsplass, Bankplassen, rett utenfor Mysteriehuset. Gratis parkering i to timer gjelder for hele Lillesand sentrum, men mellom klokka 16.00 og  08.00 er det ingen restriksjoner på tiden man kan stå parkert. For tiden pågår det store gravearbeider i Lillesand sentrum, beklageligvis så går det ut over tilgjengelighet. Gratis døgnparkering ved nedkjørsel til Viadukten og ved parkeringsområde stikkvei til venstre for Lillesand Kirke.

bottom of page