top of page

Ofte stilte spørsmål til bestyrinnen

Hvem passer Mysteriehuset for? 

 

Mysteriehuset passer perfekt for grupper på 2-12 personer som har lyst til å  løse mysterier og artige utfordringer. Vær oppmerksom på at dersom man ønsker å  overnatte er det kun plass til 8 personer, fordelt på 3 unike soverom. Glimrende for deg og kjæresten,  vennegjengen, flergenerasjonsfamilien, det kreative utdrikningslaget  eller teamet på jobben.  Dersom man er en stor gruppe anbefales mysteriet hvor man deles inn i tre team; Team Bein, Team Brain & Team Fua.

 

Hvor vanskelig og hvor lang tid tar det å løse mysteriet?

Dere kan velge mellom to vanskelighetsgrader, gi beskjed hva dere ønsker ved booking. Det vanskelige mysteriet passer nok best dersom man har prøvd seg på escaperoom tidligere.

Det ligger en hint-og løsningsbok fremme som gjør at man kan tilpasse tidsbruken litt selv, men erfaring viser at arvingen har brukt mellom 2,5 -8 timer. (På dagtid har man kun 4 timer til rådighet).

Det er lagt opp til at man også kan få tid til å sitte og kose seg inne eller ute på terrassen, kanskje gå ut for en matbit eller bestille takeaway og likevel få tid til å rusle rundt og utforske vakre Lillesand. 

 

Passer Mysteriehuset for barn?

 

Ja, det er mange barn som har storkost seg med mysteriet! Men oppgavene og gåtene er nok såpass vanskelige at de passer best for barn fra 10-12 årsalderen og selvsagt  ifølge med voksne. 

 

Hva slags fasiliteter er det i huset?

 

Mysteriehuset må oppleves og det er derfor ikke greit å røpe for mye, MEN: 

3 særegne soverom ferdig oppredd; Smaragdrommet er et rom med dobbeltseng 180X200,  Solrommet har familiekøye 120x210/90x210 og  Vevrommet har familiekøye 120x200/90x200. Kjøleskap med drikke, vannkoker og oppvaskmaskin, bestikk og servise. Lillesands minste dusj og et toalett på deling for hele kohorten. Håndklær. Terrasse og oppholdsrom,  og ikke minst- et ukjent antall skjulte rom! Grandonkel Reinert hadde nok behov for litt fred fra Bestyrerinnen, og det er ikke sikkert at selv Reinert visste hvor mange værelser huset rommer…Trapp, men dessverre ikke heis.

Dere har hele huset for dere selv.

 

Blir vi innelåst og må klare oppdraget på en bestemt tid?

 

Dere blir ikke innelåst og får  egen nøkkel som gir dere god anledning til å  ta pauser i mysterieløsningen  for å utforske Lillesands restauranter og vakre gater.

For overnattingsgjester er det innsjekk etter kl.15 og utsjekk før kl.11 dagen etter. 

For dagsbesøk gjelder tidsrommene kl.13-17 eller kl.19-23.

 

Er dette Norges eneste Mysteriehus?

 

Ja!!!  Mysteriehuset har tatt med seg elementer fra EscapeRoom, men historien er inspirert av virkelige hendelser på Agder. 

I Mysteriehuset er det ikke et heseblesende tidspress for å komme seg ut av et rom i løpet av en time, men man overnatter i huset og kan virkelig nyte opplevelsen sammen med ditt følge.

 

Er det mulighet for parkering?

Det er en offentlig parkeringsplass, Bankplassen, rett utenfor Mysteriehuset. Gratis parkering i to timer gjelder for hele Lillesand sentrum, men mellom klokka 16.00 og  08.00 er det ingen restriksjoner på tiden man kan stå parkert. I Storgata 2 minutter unna er det anlagt en parkeringsplass med gratis dønparkering.

bottom of page